Asylprosjekt nominert til pris

MakersHub gir asylsøkere muligheten til å bidra med aktivitet
Foto: MakersHub
Det oslobaserte designkollektivet MakersHub bruker verktøy fra interiørarkitektur for å hjelpe asylsøkere og andre marginaliserte grupper til en bedre hverdag. Nå er de nominert til DOGA Hedersmerket.

Ett av tiltakene som MakersHub driver med er å invitere flyktninger på asylmottak til å bygge, male og skape et mer inkluderende miljø – og på den måten bekjempe beboernes ofte påtvungne passivitet. 

«Gi en asylsøker en hammer eller en drill eller en malerkost, så skal du se du får noe fint tilbake» er prosjektets motto. 

Nå er MakersHub en av seks nominerte til DOGA Hedersmerket, Norges fremste design- og

MakesHub i aksjon.
Foto : MakesHub
arkitekturpris, og de yngste utøverne som noensinne har blitt nominert. 

– MakersHub handler om flere ting: å vise at det å dele et mål og jobbe sammen for å nå det, er bra for inkludering og psykososialt velvære. Det viser også at interiørarkitektur kan brukes i samfunnsnyttig arbeid, som for eksempel å hjelpe asylsøkere og andre marginaliserte grupper til en bedre hverdag, forteller interiørarkitekt Else Abrahamsen til doga.no

MakesHub i aksjon.
Foto : MakesHub

Sammen med arkitektene Maria Årthun og Jack Hughes, interiørarkitekt Ida Bergli Wold og problemløser Karam Kifah Thanoon, driver hun MakersHub.

MakesHub i aksjon.
Foto : MakesHub

Det oslobaserte kollektivet ønsker å utforske hvordan man som designer kan ta et sosialt ansvar og møte dagens samfunnsutfordringer. Ett av deres mål er å gi flyktninger på asylmottak verktøy som gjør at de kan bidra til å bygge og male, og dermed skape et mer inkluderende miljø. På denne måten håper de å bekjempe beboernes ofte påtvungne passivitet. 

Vinneren annonseres av næringsminister Monica Mæland på Design og arkitektur Norge (DOGA) den 15. november.