Korsfestet kylling-omslag krenker kristne

 
Foto: Claudio Castello
Juritzen forlag har i år gitt ut en påskekrim og en quizbok, hvor flere kristne bokhandlere reagerer på omslaget. – En del av importert amerikansk krenkelseskultur, mener forfatter om saken.

Omslaget på årets påskebøker til Juritzen Forlag spiller på Jesu korsfestelse og Jesus bærende på korset. Krimbokas omslag viser en påskekylling som har blitt korsfestet, ifølge TV 2

Quizboken bærer en påskekylling på et spørsmålstegn. Bildet hentyder til Jesu vei til Golgata på skjærtorsdag og langfredag.

– Lite respektfylt
Kristne bokhandlere reagerer på at påskens budskap blir brukt i kommersiell sammenheng.

– Det virker noe unødvendig og lite respekt for den kristne tro og budskapet. Man kan ha stor takhøyde med å ha det morsomt på vegne av kristne, men det som går på kjernen av av evangeliet skal man være litt forsiktig med, sier daglig leder i Vivo i Lyngdal, Håvard Kyte til TV 2.
 
Forfatteren, redaktøren og eks-TV-journalisten synes det er trist at noen velger å gjemme bort bøkene, og i tillegg ikke vil selge påskebøkene på grunn av omslaget. Han mener det er drøy sensur.
 
Foto : Kjetil Ree
– Det er trist at enkelte kristne ikke har et mer moderne syn på det å tro enn fortsatt å ta avgjørelser på andres vegne. Som kristen og veteran fra det lokale menighetsrådet kan jeg min bibelhistorie, ingen grunn til bekymring der, sier Arve Juritzen til TV 2.
 
Krenkelseskultur på vei inn
Forfatter John Færseth synes selv at omslaget er mer morsom enn krenkende.
 
– Her ser vi nok en gang hvordan debatten mer og mer domineres av snøflak (jour. anm. en person som blir lett fornærmet og ute av stand til å håndtere motsatte meninger).
 
Færseth sier det er er naturlig å se saker som denne som en del av krenkelseskulturen som har funnet veien til Norge fra USA.
 
John Færseth mener saken handler om importert krenkelseskultur.
Foto : Torunn Grymer
 
– Jeg må ellers si at dette er temmelig hyklersk fra representanter for en religion som brant millioner av kvinnelige paganister som hekser, og som fortsatt insisterer på å beslaglegge en hedensk høytid som sin egen, skriver han i en e-post til Utrop fra sin fjellhytte.