Norsk blogger fikk norsk-tyrkisk hederspris

Norsk-tyrkere og den norske Alanya-baserte bloggeren og Tyrkia-vennen Steinar Johansen var på feiringen av 19. mai, avholdt sist helg på Rommen.
Foto: norturk.com
Steinar Johansen, som drifter Det Skandinaviske Samfunnet i Alanya, og kommunikasjonsstudenten Çınar Şimşek, begge kjent for å stå bak kampanjen JaJegReiser, ble tildelt TFHNs Hederspris 2018 for å være en brobyggere mellom Norge og Tyrkia.

Utdelingen sto i regi av TFHN (Tyrkiske Foreningers Hovedorganisasjon i Norge) og ble gitt denne helgen under norsk-tyrkernes feiring av den tyrkiske nasjonale helligdagen 19. mai.

Etter å ha tatt imot plakett og gavekort fra den tyrkiske ambassadøren, takket Johansen, også kjent som «Tyrkias frivillige ambassadør», for prisen de fikk.

Johansen understreket at Tyrkia er et vakkert land og at han gjerne vil at flere nordmenn fortsatt skal reise til og ha glede av dette vakre landet, selv om norsk media ofte har negativ vinkling på Tyrkia-relaterte saker.

Feirer landsfader og uavhengighetskrig
19. mai er den årlige markeringen av Tyrkias landsfader Mustafa Kemal Atatürk, og hans ankomst i byen Samsun i 1919. Hendelsen regnes som den offisielle starten på Tyrkias uavhengighetskrig, som endte med seier for Atatürks styrker, og førte til opprettelsen av den tyrkiske republikken fire år senere. 

I Tyrkia er dagen tilknyttet stor festivitas, blant annet i form av feiring av Atatürk, ungdom og idrett (Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı). Store idrettsarrangementer holdes i anledning markeringen.

Her i Norge samlet 16 norsk-tyrkiske fotballag seg på Rommen Kunstgressbane i Oslo søndag 6.mai sammen med tilskuere og andre fremmøtte for å markere dagen.

Selve programmet startet med åpningstale fra Hatice Lük, lederen for paraplyorganisasjonen TFHN (Tyrkiske Foreningers Hovedorganisasjon i Norge) som sto bak arrangementet. Lük understreket betydningen av dagen og snakket om bakgrunnen for minnedagen, og understreket viktigheten av å ta vare på og støtte ungdommen. Også den tyrkiske ambassadøren Esat Şafak Göktürk var tilstede og holdt en tale i dagens anledning.
 
 
Foto : norturk.com

Fotballturneringen ble avsluttet med pokalutdeling til de to vinnerlagene, en for kategorien Under 35 år og en for vinnerlaget i kategorien Oldboys (35+), der Drammen Göynem Forening gikk av med seieren i finalekampen i den sistnevnte kategorien og fikk medaljer og pokal av TFHN-leder Hatice Lük.