Bli med på feiringen av «Afrika Day»

 
Foto: Mathias Normann
Fredag feirer Nordic Black Theatre & Cafeteatret «Afrika Day». Markeringen blir av den storstilte typen.

For andre år på rad markerer Nordic Black Theatre «Afrika Day» med en stor feiring av ulike afrikanske artister. For Dominic Wilson, informasjonsansvarlig ved teatret, var det behovet for å informere yngre generasjoner om betydningen av «Africa Day», som startet det hele.

– Vi begynte i fjor etter noen ungdommer sa at de visste ikke var «Afrika Day» var for noe, forteller han til Utrop.

Afrika Day er den årlige markeringen av Den afrikanske union, tidligere kjent som Organisasjonen for afrikansk enhet (OAU), og er en samarbeidsorganisasjon mellom 55 stater som sammen arbeider for å fremme menneskerettigheter, demokrati og utvikling.

Årlig feires dagen i flere land på det afrikanske kontinentet og rundt omkring i verden. Oslo er i denne sammenheng intet unntak.

Storstilt feiring
Markeringen som innvies av Lamia Radi, ambassadøren for kongeriket Marokko, og som har over 20 opptredener på programmet, lover å bli en variert og innholdsrik kveld for de oppmøtte.

Markeringen åpnes av Lamia Radi, ambassadøren for kongeriket Morokko. Det er over 20 opptredener på programmet, som lover en variert og innholdsrik kveld for de oppmøtte.

– Det er mange artister som representerer alle deler av Afrika og den afrikanske diaspora i Norge. Det blir dans, poesi og musikk på scenen, forteller Wilson.  

For Wilson og Nordic Black Theatre er det viktig å understreke betydningen av «Afrika Day» og hvorfor det er viktig å markere den.

Afrikansk frihet

– Vi mener det er kjempeviktig å markere Afrika Day. Haile Selassie og Organisation of African Unity, som senere ble African Union, etablerte dagen for å minnes de som kjempet for afrikansk frihet, for å feire seire så langt og for å fokusere på kampen som fortsetter.  Historien må fortelles til hver generasjon og kampen er ikke over og derfor er det fortsatt en viktig dag.

Arrangementet begynner kl. 19.30 og er gratis.

Mer informasjon og program