Flerkulturell feiring i Molde denne uken

Flerkulturell uke i Molde 2017
Foto: Privat
Nå er det Flerkulturell uke i Molde. Arrangementet strekker seg fra 11-16 juni og lover en storstilt feiring med innslag fra over 40 nasjoner.

Det er Flyktningtjenesten i Molde som står bak arrangementet, som strekker seg fra 11-16 juni og som nå kan feire sitt 10-års jubileum. Initiativet til den flerkulturelle feiringen har med årene utviklet seg fra å være en endags-byfest, til et program som strekker seg over en hel uke.

Flerkulturell uke har et variert program med innslag fra en rekke nasjoner som inkluderer alt fra dans og musikk, til utstillinger og filmvisning.

For avdelingsleder for kvalifisering og integrering i Flyktningtjenesten og koordinator for arrangementet, Tove Lid, gir den flerkulturelle uken en mulighet til å sette fokus på og å feire fellesskapet og mangfoldet som eksisterer i lokalsamfunnet.

– Det er viktig for oss å uttrykke takknemlighet for det samfunnet vi lever i, og å vise at det finnes rom for toleranse og ulikhet, forteller hun til Utrop.

Viktig for integreringsarbeidet
Flerkulturell uke har ikke kun som hensikt å feire det flerkulturelle mangfoldet, men også å sette fokus på integreringsarbeidet som kommunen gjør.

– Målet er å jobbe med integrering og inkludering i et større perspektiv. Vi er avhengig av å ha med oss innbyggerne og lokalsamfunnet i integreringsarbeidet. For det er der ute, på skolene, barnehagen, på fritidsaktiviteter, i nabolaget – det er der integreringen skjer i praksis, forteller Lid.

Avdelingslederen understreker at det er flere årsaker til at det er viktig å fremme kommunens gode integreringsarbeid.

– Molde har alltid vært en innflytterby, og er god på ta i mot nye mennesker. Distriktet vårt er avhengig av innvandring for å få dekket behov for arbeidskraft, og vi må derfor også jobbe for å få folk til å trives å bli boende i området.

Stort engasjement
Også i år skaper det ukelange arrangementet stort engasjement, med mange innslag fra blant annet skoler, kulturinstitusjoner og ildsjeler.

– Kommunen ønsker gjennom arrangementet å gi en spesiell opplevelse til Moldes befolkning, som takk for god felles innsats over mange år. Og vi ønsker å takke alle de flotte menneskene som jobber i skole, barnehage, helse. Men ikke minst alle de som jobber frivillig eller som er en god nabo eller venn.

FAKTA:

  • Årets arrangement finner sted fra 11-16 juni i Molde
  • Arrangører: Molde Kommune Flyktningtjenesten i samarbeid med Molde Voksenopplæringssenter, Molde Kulturskole, Molde Kino, Romsdal videregående skole, Stopp hatprat-kampanjen, Romsdalsmuseet, Leikaringen, Bjørnsonfestivalen og Molde bibliotek