Fortalte om egen eksil-historie under Oscar-prisen

Chilensk-amerikaneren Pedro Pascal var en av utdelerne under Oscar-galaen.
Foto: Wikicommons/Gage_Skidmore
Pedro Pascal presenterte prisen for beste kortfilmdokumentar og beste korttegnefilm under årets Oscar-utdeling.

Den verdensberømte skuespilleren Pedro Pascal, mest kjent fra Netflix-serien “Narcos” og filmene The Last of Us og The Mandalorian, presenterte prisene sammen med Elizabeth Olsen, ifølge nettstedet The Clinic.

Kortfilmdokumentar-kategorien ble vunnet av The Elephant Whisperers, mens The Boy, the Mole, the Fox, and the Horse ble beste korttegnefilm

En av de nominerte var kortfilmdokumentaren “Argentina 1985”, som tok for seg den juridiske prosessen som førte til at flere tilknyttet den argentinske militærjuntaen (1976-83) fikk fengselsdommer for menneskerettighetsbrudd begått under diktaturet.

Filmen ble sterkt promotert av Pascal, ettersom familien hans selv flyktet fra Chile på 70-tallet, som også var styrt under Pinochets militærjunta.

Familien til Pascal fikk først politisk asyl i Danmark, før de havnet i USA, hvor han har bodd resten av livet, og utdannet seg til skuespilleryrket.

– Jeg synes det er åpenbart. For oss som er eksil-chilenere er den spesifikke konteksten veldig viktig. Filmen viser til Argentina som det første landet i verden som tok sin regjering for retten. Landet satte en standard for resten av verden.