Kokkeråd til iftar

Golalah Abbasi har laget kokebok med mat fra Midtøsten.
Foto: Bonnier Norsk Forlag
Golalah Abbasi har måttet flykte flere ganger, men én ting har alltid fulgt henne: Kjærligheten til og kunnskapen om matlaging.

Ramadan er muslimenes fastemåned, og høydepunktet for mange under helligdagene er iftar, måltidet som bryter fasten etter solnedgang.

Iranskfødte Golalah Abbasis nye kokebok, Golalahs matreise, inneholder oppskrifter på mat fra Algerie i vest til Afghanistan i øst, ifølge en pressemelding fra Bonnier Norsk Forlag.

I boken har Abbasi samlet 80 av sine beste retter supplert av et vell av tips og triks og kunnskap om råvarer og ingredienser.

«Vil du oppleve nye og spennende smaker, og brenner for å prøve autentiske retter, så vær så god: Her får du muligheten til å bli med meg på en spennende matreise gjennom hele Midtøsten!», åpner Golalah kokeboken.

Kokekunst og minner

Golalah jobber som tolk og er kurdisk flyktning. Sammen med storfamilien i Rælingen kom hun til Norge for to tiår siden. Familien har måttet flykte flere ganger, men gjennom alle disse opprivende avreisene, har én ting fulgt Golalah som en påminnelse om hvem hun er og hvor hun kommer fra, og det er matlagingen.

Kjærligheten til mat kommer fra de gode minnene fra barndommen. Golalah brenner for å viderebringe denne matgleden og kulturtradisjonen til sine tre barn, og nå også det norske folk.

Boka gir også en innføring i muslimske høytider og innsikt i matkulturen i hele regionen. Golalahs mål er at leserne skal forføres til å bli kjent med nye retter og kombinasjoner fra Midtøsten.