Samlet seg i fellesasiatisk kulturmarkering

Sist helg samlet ulike asiatiske innvandrermiljøer seg på arrangementet Asian Voices.

Kulturmarkeringen er et av de første i sitt slag, hvor man prøver å samle ulike sør-asiatiske miljøer, og hadde deltakere med vietnamesisk, thai, filippinske og tamilsk bakgrunn.

– Noen av forestillingene rørte våre hjerter og mottok stående applaus. Spesielt imponerte kunstner Cuu Duongs malerier. Han utforsker hovedsakelig abstrakt kunst, men har de siste årene også utforsket figurativ kunst, med portretter av sterke, men likevel sårbare vietnamesiske kvinner. Dette arrangementet var en hyllest til mangfoldet som gjør byen vår unik, skriver arrangørene via en pressemelding til Utrop.

Valgkamp og talkshow

Oslos byrådsleder Raymond Johansen og ordførerkandidatene Rina Mariann Hansen (Ap) og Anne Lindboe (H) holdt taler og diskuterte viktige temaer som angår sør-asiatere i Oslo, som eldreomsorg og muligheter for unge.

– Vi ble også engasjert i informative talkshow om næringsliv og frivillig arbeid, ledet av Ngoc Duyên og Giang Nguyen. Elin Tran, en ung og talentfull programleder, styrte et svært relevant talkshow om eldreomsorg, et tema som opptar oss alle. Hvordan vi former politikken rundt eldreomsorg for å best mulig ta vare på våre eldre var i sentrum for diskusjonene. Dr Pham Tran, sykepleier Candice, Oslo bystyre kandidater Daniel Tran Huyns (AP), og Balasingham Yogarajah (AP) deltok i talkshowet.