STL avholdt flerreligiøs fest i Tønsberg

Arena for unge hinduer var også på plass under Mangfoldsfesten.
Foto: STL
Lørdag ble det for andre året på rad arrangert Mangfoldsfest i Tønsberg. Bak arrangement står samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL).
20Shares

Det ble avholdt en folkefest med mange ulike mennesker, smaker, dans, farger og lyder fra ulike religioner og livssyn. Værmeldingen lovet ikke godt for årets Mangfoldsfest i Tønsberg, men mot alle odds ble det opphold hele dagen.

– Med så mange gode kontakter til høyere makter trengte man ikke bekymre seg for regnet, spøkte Ingrid Rosendorf Joys, generalsekretæren i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) da hun holdt tale.

Ordfører i Tønsberg Anne Rygh Pedersen åpnet Mangfoldsfesten. Det var frivillige fra tros- og livssynssamfunnene i STL, og den lokale dialoggruppen, STL Vestfold, som arrangerte Mangfoldsfesten.

Følgende tros- og livssynsorganisasjoner deltok:
Den Norske Kirke, Sjømannskirken, Sandefjord Bahá’i Samfunn, Ahmadiyya muslimske trossamfunn, Den Katolske Kirke, Buddhistforbundet, Jesu Kristi Kirke av de Siste Dagers Hellige, Arena for Unge Hinduister, Norges Hindu Kultursenter, Muslimsk dialognettverk, Human-etisk forbund, Holistisk forbund, Det Mosaiske Trossamfund, Kristensamfunnet, Norges Kristine Råd og Singh og Kaurs Norgesturné.

Alt på Mangfoldsfesten var gratis og de besøkende kunne smake på mat fra store deler av verden, se og lytte og bevege seg til lyder og danser, aktiviteter, særlig for barn og unge, og en anledning til å møte menneske fra bredden av tros- og livssynssamfunn i Norge.

Her er bildene fra arrangementet.

Disse guttene kom til Tønsberg fra Panjabi Skole Norge på Veitvet i Oslo for å vise fram en dansestil som heter Bhangria.
Foto : STL
Det var mye folk på Farmandstorvet da Mangfoldsfesten åpnet, og det fortsatte å strømme folk til utover dagen.
Foto : SLT