Indisk bråk og ståk på Marienlyst

Hungama 2019: Ashpreet Jassal gir Yulia Gudim (til venstre) år en touch av sminke til ære for fotografen, med god hjelp fra datteren Arshia (5).

Barne- og familiefestivalen Hungama bød på masse gøyale aktiviteter for store og små 27. april. Alt i regi av Indian Rythms, som i flere år på rad har kjørt arrangementet.

Her var en miks av spennende indiske gryter for de sultne, workshops i sang og dans ledet av toppkunstnere på feltet, til familiefoto og sminkekurs.

Mini-messe

Med årene har Hungama nærmest blitt en mini-messe for indisk kultur.

Gøy for store og små: Fem og et halvt år gamle Sahaj Mohnani har fått krone og tøff ansikstmaling.
Foto : Ram Gupta

Ashpreet Jassal fra Lørenskog benytter anledningen til å vise frem sitt nyåpnede sminkestudio, Studio Divine:

Med henna på hånda: Jeevita Johar (13) fra Bærum har fått et minikurs i den tradisjonelle kunsten å lage vakre mønstre i hendene med farge fra hennaplanten. Kurslærer Kanak Mohnani er fornøyd med eleven.
Foto : Ram Gupta

– Jeg har alltid hatt lyst til å drive med sminke, forteller Ashpreet, som egentlig er regnskapsfører av yrke. Hun har ingen planer om å slutte med regnskap, forteller hun, men det skinner gjennom at det er svært morsomt å drive med sminke også.

Hun er opptatt av at mange har et lite gjennomtenkt forhold til sminke og kosmetikk.

– Mange smører bare på seg sminken, ofte på en slik måte at den skjuler hvem du er. Men sminke skal ikke være bare en maske. Det er en kunstform som både skal fremheve dine trekk og din personlighet, forklarer hun mens hun gjør danseskoleelev Yulia Gudim vakker for fotografen, med god hjelp av datteren Arshia (5).

Elevkonsert

Hungama er opprinnelig ment å være en elevkonsert for elevene som lærer klassisk indisk dans på danseskolen Indian Rythms, som ledes av Richa Chandra. Og tradisjonen tro, fikk elevene også i år vise frem sine danseferdigheter for et takknemlig publikum på det store danse- og musikkshowet som avrundet dagen.