Foto: Wikipedia
Vær minst mulig sammen med andre mennesker og ikke reis til utlandet hvis du ikke må. Dette er noen av de nye koronareglene fra Regjeringen.

Ved midnatt torsdag registrert 22.575 koronasmittede personer i Norge. Det er en økning på 620 tilfeller det siste døgnet.

Ikke mistet kontrollen

– Vi har ikke mistet kontrollen over situasjonen. Men vi har mindre kontroll enn vi ønsker. Det går i gal retning, sier statsminister Erna Solberg (H).

Hun sier at vi kan snu utviklingen. Men da må alle følge koronatiltakene.

Her er de nye koronarådene til Regjeringen:

Minst mulig sosial kontakt

  • Ikke reis til andre plasser i Norge hvis du ikke må det.
  • Hold studentene hjemme.
  • Vær mest mulig hjemme.
  • Vær minst mulig sammen med andre mennesker.
  • Hold avstand til folk i risikogruppen om du ikke har holdt en meters avstand til folk. Dette gjelder både unge og voksne.

Uteliv

Nasjonal skjenkestopp er kl 24:00. Serveringssteder med skjenkebevilling kan ikke slippe inn nye gjester etter kl. 22:00. Endringen starter natt til lørdag 7. november.

Skolene

Alle universiteter, høgskoler og fagskoler skal vurdere om de i perioden fremover kan ha mindre fysisk undervisning.
Videregående skoler og ungdomsskoler må forberede seg på at tiltaksnivået kan bli rødt, dersom smitten stiger ytterligere.

Sammenkomster

Det skal ikke være flere enn 20 personer på private sammenkomster på offentlige steder og i leide lokaler. Maks 50 personer på innendørs arrangementer på faste seter. Maks 200 personer på arrangementer med faste seter.

Endringen starter midnatt, natt til mandag 9. november. 

Ordliste

Gal retning: her: Situasjonen forverrer seg.
Risikogruppen: her: de som blir mest alvorlig syk av korona.
Skjenkestopp: ikke lov å servere alkohol
Skjenkebevilling: lov å servere alkohol
Fysisk undervisning: undervisning med elever og studenter til stede i undervisningsrommet: Motsatt av digital undervisning.