Letter på rådene for fullvaksinerte

coronavirus, kina

Foto: Pixaby
Nå kan de som har tatt COVID-19 vaksine to ganger, gi barn og barnebarn en klem igjen.

Helse – og omsorgsminister Bent Høie sier at fullvaksinerte kan ha besøk hjemme uten å holde avstand. Det betyr at de som har tatt COVID-19 vaksinen to ganger, kan ha besøk hjemme av familie og venner som ikke har tatt vaksinen. Ute må alle holde avstand, vaske hendene ofte, ikke være mange sammen og bruke munnbind der det står.

Tall viser at vaksinen gir god beskyttelse og gjør at folk ikke blir så syke. Derfor mener helse – og omsorgsminister Bent Høie at det er riktig å endre reglene. – Ute kan vi ikke vite hvem som er vaksinerte eller er i en risikogruppe. De som har tatt vaksinen to ganger, kan fortsatt bli smittet og smitte andre. Så lenge det er mange som ikke har fått vaksine, må alle følge de samme reglene og rådene ute, sier helse – og omsorgsminister Bent Høie.

Regjeringen jobber nå med å lage et nasjonalt vaksinepass. Et vaksinepass vil ha informasjon om personen er vaksinert og har testet negativt. Dette kan bety at folk med vaksinepass kan gjøre mer ute. Et vaksinepass kan også endre hvor lenge personen må være i karantene.

Felles side med koronainformasjon på ulike språk oppdateres kontinuerlig:

https://www.regjeringen.no/en/topics/koronavirus-covid-19/corona-information-in-other-languages/id2814563