Helsebyråd Steen i Oslo sier at alle over 18 år vil ha fått første vaksinedose før juli måned. Alle voksne i Oslo kommune vil være fullvaksinerte før oktober måned.
Foto: Oslo Kommune / Sturlason
Helsebyråd Robert Steen (Ap) sier at alle hovedstadens innbyggere vil ha fått tilbud om første vaksinedose innen første uke av juli.
22Shares

Samtidig som byrådet i Oslo informerte om gjenåpning av byen fra neste uke, kom helsebyråden med nytt om vaksinedatoer fredag.

Søndag 13. juni vil alle over 45 år ha fått tilbud om første vaksinedose, forteller helsebyråd Steen. På mandag 14. juni begynner Oslo å vaksinere 18-åringene.

Innen første uka av juli skal alle aldersgrupper ha fått tilbud om vaksine, ifølge helsebyråden.

– Det vi ser nå, er at innen første uke i juli vil vi være ferdige med alle, sier Steen til NTB, og viser da til at alle vil ha fått tilbud om første vaksinedose.

Det betyr at alle voksne i Oslo kan regne med å være fullvaksinert innen slutten av september.

Men allerede fra første dose er vaksinasjonstryggheten på 85 prosent, minner helsebyråden om.

– Så vi er ganske trygge allerede etter første stikk av vaksinen, sier han.

– Jo større vaksinasjonsgraden er, jo tryggere kan vi være på at byen åpner igjen, sier Steen.

Tirsdag kom nyheten om at 24 østlandskommuner, blant dem Oslo, vil få 60 prosent økning i andel doser fram til alle over 18 år er vaksinert.

Byrådet har til nå valgt å gi flere vaksinedoser til mer smitteutsatte bydeler øst i byen. Steen sier at det ikke er bestemt om dette vil fortsette i tiden framover.

– Tiden fra massevaksinene begynner å komme til vi er ferdige er veldig kort, så det er ikke sikkert det vil ha så stor effekt.