Fullvaksinerte kan gjennomføre karantenen hjemme hvis man kan dokumentere på helsenorge.no at man er fullvaksinert eller hatt korona de siste seks månedene.
Foto: Flickr
Fra torsdag klokka 12 slipper fullvaksinerte å være på karantenehotell ved innreise til Norge, men kan gjennomføre karantenen hjemme.
37Shares

Det sa helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse onsdag.

Torsdag klokken 12 kommer en ny ordning når det gjelder karantenehotell. Den varer fram til koronasertifikatet med QR-koder er klart.

Ordningen betyr at man kan ta karantenen hjemme eller på annet egnet sted hvis man er fullvaksinert. Ved innreise må man dokumentere på helsenorge.no at man er vaksinert eller har hatt covid-19 de siste seks månedene.

– Papirutskrifter eller andre lands dokumentasjon er ikke verifiserbare og da man på karantenehotell, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Høie sier at det blir flere som vil reise etter endringene.

– Da er det viktig å tenke på rådene vi har om å fortsatt unngå unødvendige reiser. Hvis du likevel velger å reise må du være forberedt på lange køer på grensen. Vi har fortsatt grensekontroll og testing og politiet har ikke ubegrenset kapasitet, sier Høie.

De som allerede er på karantenehotell og kan dokumentere at de er vaksinerte eller har vært smittet, kan fra og med torsdag ta resten av karantenen hjemme.