Regjeringen forkorter innreisekarantenen for beskyttede og barn under 12 år.
Foto: Paolo Rosa
Fra 4. juni kan personer som er i gruppa beskyttet, gå ut av innreisekarantenen etter tre døgn. Dette gjelder også for barn under 12 år.
204Shares

For å gå ut av innreisekarantenen, må voksne ta en PCR-test. Den må være negativ for å avslutte karantenen. Alle voksne må dokumentere at de er i gruppa beskyttet på helsenorge.no. I gruppa beskyttet er personer som har hatt korona de siste seks månedene. Personer som er fullvaksinerte er også i gruppa beskyttet. De som har tatt første dose av koronavaksinen for 3 til 15 uker siden, er også i gruppa beskyttet.

FHI sier at barn sprer mindre smitte enn voksne.

– Basert på dette mener Helsedirektoratet og FHI at de samme innreisekarantenereglene som vi nå innfører for beskyttede, også bør gjelde for barn under 12 år. Regjeringen støtter dette, sier Høie.

Regjeringen har spurt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om regelen om negativ PCR-test også skal gjelde for barn mellom 12 og 18 år.

– Det er kommet ny kunnskap om at én vaksinedose muligens gir lavere beskyttelse mot delta-virusvarianten. Det vil derfor kunne komme forskjellige regler for de som er fullvaksinerte. Som varslet tidligere gjør derfor Helsedirektoratet og FHI en ny vurdering av når fullvaksinerte kan få unntak fra innreisekarantene fullt ut, sier Høie.

Regjeringen fraråder fortsatt alle unødvendige reiser til utlandet.

ORDLISTE

døgn: 24 timer

basere: bygge på, ha til grunnlag

innføre: ta i bruk

Les mer om saken på flere språk her:

https://www.regjeringen.no/en/aktuelt/shorter-travel-quarantine-for-protected-people-and-children-under-the-age-of-12/id2857199/