Helse- og omsorgsminister Høie sier at systemet for å kunne verifisere dokumentasjon på vaksinasjonsstatus fra EU- og EØS-området og Storbritannia, snart er på plass.
Foto: Wikimedia Commons. Illustrasjonsbilde.
Fra fredag 11. juni klokka 15.00 slipper fullvaksinerte eller personer som har hatt korona de siste 6 månedene innreisekarantene.
49Shares

Personer som er fullvaksinerte eller har hatt korona de siste 6 månedene slipper innreisekarantene hvis de kan vise fram dokumentasjon med QR-kode. Den må være sikker og verifiserbar. Personer med koronasertifikat fra andre land som ikke kan verifiseres, må i innreisekarantene. Fullvaksinerte og personer som har hatt korona de siste 6 månedene må fortsatt bli testet ved grensen.

Barn og ungdom kan gå ut av innreisekarantenen hvis de tar en PCR-test etter tre dager. Den må være negativ.

– Regjeringen gjør disse endringene nå, fordi vaksinedekningen er økende i befolkningen og de fleste personer i risikogruppene har fått tilbudt første vaksinedose. Det vil snart være på plass et system for å kunne verifisere dokumentasjon på vaksinasjonsstatus fra EU- og EØS-området og Storbritannia, sier Høie.

Beskyttede som har fått vaksinedosen for mellom 3 og 15 uker siden, må i innreisekarantene. De kan gå ut av innreisekarantenen etter tre døgn om de tar en PCR-test. Den må være negativ. Personer som har fått første vaksinedose må også dokumentere dette med en sikker QR-kode ved grensen.

ORDLISTE

verifiserbar: som lar seg bekrefte, attestere riktighet av

verifisere: bekrefte, bevitne

Les mer om saken her: https://www.regjeringen.no/en/aktuelt/exemption-from-travel-quarantine/id2859913/