Friidrettsutøveren Angelina Nadai Lohalith er en av deltakerne i OL som representerer flyktningtroppen.
Bli med og hei fram de 29 idrettsutøverne som utgjør IOCs flyktningtropp i OL i Tokyo.

Flyktningtroppen består av 19 menn og ti kvinner som skal konkurrere i 12 ulike idretter. De har alle flyktet fra sine hjemland og kommer fra Afrika, Asia og Sør-Amerika. Under åpningssermonien skal de marsjere etter Hellas og bærer det olympiske flagget. Under de olympiske leker skal deltakerne i flyktningtroppen konkurrere i blant annet svømming, sykling, judo og badminton. Alle har fått stipend fra IOC for å trene til OL.

Flyktningtroppen debuterte for fem år siden i OL i Rio de Janeiro. Da var det ti deltakere  som utgjorde troppen. Foruten å være en unik mulighet for dem som har blitt drevet på flukt, kan troppen være med på å fremme viktige saker. Med større tropp øker sjansen for å sette søkelys på mennesker på flukt, og gi håp til flyktninger over hele verden.

Den tidligere friidrettsutøveren, Ingvill Måkestad Bovim, sier til Eurosport at alle kan kjenne seg igjen i gleden ved å mestre noe i en vanskelig situasjon. Idrett kan være terapi.

OL-vinner i håndball i 2012, Ida Alstad, har selv kjent på kroppen hvor viktig jubel, støtte og entusiasme er på tribunen og foran TV-skjermer i store konkurranser og sier dette til Eurosport;

– Et olympisk mesterskap betyr enormt mye, og det betyr enda mer når noen på tribunen eller bak skjermen heier på akkurat deg eller ditt lag.

Ingvill Måkestad Bovim sier til Eurosport at hun tror mange vil heie litt ekstra på deltakerne fra flyktningtroppen.