Når du ankommer grensen for kontroll ved innreise til Norge, skal du trykke på knappen vis kontrollside, og så kontrollsiden EU/EØS. Denne skal du vise til politiet når du passerer grensen inn til Norge.
Fra 1. juli aksepterer alle EU/EØS-land koronasertifikatet.

Med koronasertifikat kan personer som er fullvaksinerte reise fritt inn i Norge uavhengig av hvilket land de kommer reisende fra. Dette gjelder også de som har hatt korona de siste 6 månedene.

De slipper karantene, test før ankomst, test på grensen og krav til å registrere seg ved innreise.

De som kun har fått én vaksinedose må i karantene hvis de kommer fra røde land.

Det er viktig at de som skal ut og reise setter seg inn i hva som gjelder i landet de skal reise til.

Les mer om saken på flere språk her: https://www.regjeringen.no/en/aktuelt/alle-eueos-land-aksepterer-koronasertifikat-ved-reiser/id2864740/

https://www.regjeringen.no/en/aktuelt/norway-is-connecting-to-the-eu-digital-covid-certificate-eudcc-gateway/id2863309/

Har du spørsmål om karantenehotell? Les informasjon på engelsk her: https://www.regjeringen.no/en/topics/koronavirus-covid-19/the-corona-situation-more-information-about-quarantine-hotels/id2784377/

FAKTABOKS:

Fullvaksinerte

  • Fått to vaksinedoser, og det har gått minst én uke siden du fikk den siste dosen.
  • Fått vaksine med éndose-vaksine (Janssen), med virkning fra 3 uker etter vaksinasjonen.
  • Gjennomgått covid-19 og fått én dose med koronavaksine for minst én uke siden. Du kan ikke få vaksinedosen før tre uker etter du tok testen som var positiv.
  • Fått én vaksinedose og minst tre uker etter har testet positivt på en koronatest. Du er da fullvaksinert når du er ferdig med isoleringen.