Er du syk bør du være hjemme.
Foto: Scanstockphoto
Det betyr at færre må gå i karantene. Kommunene skal ikke drive med så mye smittesporing.

– Stadig flere er fullvaksinert og smitten ser ut til å flate ut. Det vil likevel være behov for noe testing, isolering, smittesporing og karantene en stund til. Vi innfører derfor nedjustert TISK i kommunene fra 27. september, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Nedjustert TISK betyr økt bruk av selvtester. Vi kan teste oss hjemme eller dra på teststasjon. Færre må gå i karantene. Kommunene vil kun drive målrettet smittesporing til de mest smitteutsatte. TISK står for testing, isolasjon, smittesporing og karantene.

Fra natt til lørdag er barn under 16 år unntatt for registreringsplikt. Det betyr at de ikke må registrere seg i innreiseregistreringssystemet (IRRS).

Influensavaksine

Høsten og vinteren er sesong for forkjølelse og influensa. Det er vanskelig å vite om du har korona, er forkjøla eller har influensa. Derfor ber helse- og omsorgsministeren oss om å vaske hendene godt. Vi må også være hjemme når vi er syke. Da beskytter vi andre. Har vi symptomer på korona, må vi teste oss.

Alle som er i risikogrupper kan få årets influensavaksine gratis. Influensavaksinen beskytter ikke mot korona. Vaksinene kommer til Norge i uke 40.