Det er sommer. Det er ferie. Men vi har ikke mye penger. Hva kan vi gjøre?

På nettstedet ungfritid.no kan du lese om ting du kan gjøre. Ting som er gratis og ikke koster penger. På nettstedet kan du lese om aktiviteter i hele landet.

Du kan også finne gratis aktiviteter for hele familien på Feriesentralen.

Bibliotek over hele Norge har mange gratis aktiviteter for barn og voksne i sommer. I Bergen kan du gå på Sirkusskole, se filmer og lage ting. Les mer her.

Liker du å skrive? Drømmer du om å bli forfatter? Forfatterlaget inviterer ungdom til skrivekonkurranse. Konkurransen heter Kulturkræsj.  Du kan være mellom 13 og 19 år. Du velger enten å skrive novelle, dikt, eventyr, debattinnlegg, artikkel, brev, filmmanus eller et innlegg på sosiale medier. Førstepremien er på 5 000,-. Det konkurreres i to klasser, for yngre ungdom mellom 13 og 16 år og for eldre ungdom mellom 17 og 19 år. Frist for manus er satt til 15. august, så her er det bare å ta sommerferien til hjelp! Les mer her.

Har du lyst drive med sport, men mangler utstyr? Du kan låne utstyr gratis på BUA. Du finner BUA over hele Norge. For å låne utstyr må du bo i Norge, ha norsk mobiltelefonnummer og e-post. Les mer om BUA her.

Du kan også låne utstyr på Skattekammeret.