PKK-medlem dømt til tolv års fengsel i Tyrkia etter å ha fått asylavslag i Norge

Norske myndigheter trodde ikke på forklaringen og sendte søkeren i fjor sommer tilbake til Tyrkia. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Riksarkivet
Gülizer Tasdemir er dømt til fengsel i Tyrkia for å ha vært medlem av PKK. I fjor ble hun sendt ut av Norge fordi UDI ikke trodde på at hun var medlem av PKK.
0Shares

Gülizer Tasdemir søkte asyl i Norge fordi hun var redd for at hun som medlem i Kurdistans arbeiderparti PKK risikerte å bli sendt i fengsel og bli torturert i hjemlandet Tyrkia.

Norske myndigheter trodde ikke på forklaringen og sendte henne i fjor sommer tilbake til Tyrkia. De mente også at forklaringen om at kvinnen var etterlyst og etterforsket i Tyrkia ikke stemte.

Torsdag denne uken ble Tasdemir dømt til tolv og et halvt års fengsel fordi hun har vært medlem av PKK, skriver Aftenposten.

I sommer erkjente Utlendingsdirektoratet at de gjorde feil da de utviste kvinnen, og innvilget henne asyl.

Hennes norske advokat, Jan M. Birkeland, mener norske myndigheter nå bør gjøre alt de kan for å hjelpe Tasdemir tilbake til Norge.

– Jeg antar at tyrkiske myndigheter må benåde Gülizer før hun kan ha mulighet for å komme til Norge og nyttiggjøre seg sitt asyl. Det må antakelig en diplomatisk henvendelse til fra norske myndigheters side, sier Birkeland til Aftenposten.