“Innvandrernes talsmann” fyller 80 år i dag

En av Norges første flerkulturelle politikere, Aslam Ahsan, fyller 80 år i dag.

En sensommerdag i 1971 med slitte sko og koffert i hånda, gikk en ung pakistaner av toget i Oslo på leiting etter arbeid og et bedre liv. Denne unge mannen kom fra landsbyen Ohjarian i Pakistans Punjab-provins, til Norge, et fremmed land i en fremmed verdensdel.

Han har ikke bare jobbet og bodd i Norge i 50 år men har også markert seg i samfunnet som en viktig bidragsyter. Som en av de aller første politikerne med innvandrerbakgrunn, ble han kjent som “innvandrernes talsmann” på 80- og 90-tallet. Det er Aslam Ahsan som fyller 80 år i dag.

Jubilanten har bodd i Lørenskog, arbeidet som sveiser og platearbeider, reklametegner og var initiativtaker til «Ressurssenter for pakistanske barn». Ahsan var en engasjert  Arbeideparti-politiker og satt 36 år i Lørenskog kommunestyre. I en periode satt han også i fylkestinget. Han var aktiv deltaker i integreringsarbeid. Han skrev en bok «regnbønnen» et liv i kontraster som toppet listen blant de 10 beste.

Ahsan merket at mange eldre ble sittende alene selve julaften. Han tok et unikt initiativ – samlet eldre over 22 år fra Oslo regionen til felles julefeiring på selve julaften. Jubilanten har fått en rekke samfunns priser bl.a brobygger prisen, seniorprisen, Fritt-ord prisen og Kongens fortjenestemedalje i gull for sitt politisk og sosialt engasjement.

Kilde: NTB