Arbeidskriminalitet skal straffes oftere og hardere

– Arbeidstilsynet er et av de viktigste verktøyene vi har for å avsløre sosial dumping, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.
Foto: Arbeiderpartiet
Arbeidstilsynet skal slå hardere ned på grov arbeidslivskriminalitet. Slik skal blant annet sosial dumping bekjempes, sier arbeidsministeren.

Gjennom det årlige tildelingsbrevet får tilsynet beskjed om hvilke økonomiske rammer de har, hva de skal prioritere, mål og rapporteringskrav.

– Arbeidstilsynet er et av de viktigste verktøyene vi har for å avsløre sosial dumping og useriøsitet. Derfor har vi også styrket tilsynet med 25 millioner kroner til økt kapasitet, tilsyn og kontroll, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap).

Regjeringen ber Arbeidstilsynet i større grad benytte overtredelsesgebyr. De skal også ha rutine på å anmelde grov arbeidslivskriminalitet.

– Tilsynet skal gi reaksjoner som i størst mulig grad bidrar til at virksomheter som bryter regelverket endrer praksis. I tillegg skal nytt overtredelsesgebyr vurderes ved gjentatte regelverksbrudd, heter det i pressemeldingen fra regjeringen.

(©NTB)