Wara: – Situasjonen på Holmlia er uakseptabel

 
Foto: Justis- og beredskapsdepartementet
Justisminister Tor Mikkel Wara (bildet) sier situasjonen på Holmlia i Oslo er uakseptabel. Han vil likevel ikke svare på om politiet gjør en god nok jobb.

I over ti år har ungdomsgjengen Young Bloods fått herje og spre frykt på Holmlia, uten at politiet har greid å stoppe dem, skrev VG i en større reportasje nylig.

I et intervju med samme avis i helgen sier Wara at han er veldig bekymret for situasjonen–, og at han frykter en eskalering av gjengkriminaliteten i området.

– Det er uakseptabelt. Over så mange år skal ikke gjenger få lov til å utvikle en virksomhet der man terroriserer nærmiljøet. Det er ikke noe tvil om at denne gjengen skal tas, sier han.

Vil ikke svare
I lys av situasjonen vil VG vite om justisministeren mener politiet har gjort en god nok jobb mot ungdomsgjengen på Holmlia, men det sier Wara han ikke kan svare på foreløpig.

– Jeg kan ikke vurdere, jeg vil ikke svare på det. Jeg opplever at de tar det på alvor. Karakterisering vil jeg ikke gjøre nå. Det kan vi kanskje komme tilbake til senere, sier han.

Istedet lover han å følge tett med på hvordan politiet bruker midlene sine framover. Og det tar mer enn fem måneder før de kan gjøre en god vurdering av effekten av de 30 millionene som ble bevilget ekstra til Oslo-politiet i 2018, understreker justisministeren.

– Jages rundt
Oslo politiforening svarer på sin side med å si at medlemmene jages rundt på oppdrag, slik at de ikke får nok tid til å jobbe forebyggende med gjengkriminaliteten.

– Våre medlemmer ønsker å være i forkant av at noe skjer, men ressurssituasjonen gjør at de som jobber operativt ute, drives fra skanse til skanse når det allerede har skjedd noe, sier leder Kristin Aga i Oslo politiforening til VG.

(©NTB)