Downing får Talentprisen 2023 for arbeid med inkludering

Juryen mener at Christine sitt engasjement for å løfte et mangfold av talenter, samtidig som hun er en god rollemodell for sine medarbeidere, gjør at hun er en verdig kandidat til Advokatforeningens talentpris 2023, skriver advokatforeningen. Foto: Advokatforeningen
Foto: Advokatforeningen
Prisen som årets prinsipal går til advokat Christine Haugstvedt Downing i Deloitte advokatfirma, for sitt arbeid med rekruttering og inkludering.

Det er tolvte året på rad at Advokatforeningens talentpris deles ut. Juryen nominerte tre kandidater som alle strekker seg langt for å bidra i den personlige og faglige utviklingen til advokatfullmektiger og unge advokater, skriver advokatforeningen.

Vinneren av Advokatforeningens talentpris 2023 ble delt ut under Advokatforeningens årstalearrangement torsdag kveld forrige uke.

Prisen som årets prinsipal går til advokat Christine Haugstvedt Downing. Juryen mener at hun gjennom sitt arbeid med rekruttering og inkludering, har klart å møte forventningene til de unge som er opptatt av at deres arbeidsplass skal speile mangfoldet i samfunnet ellers.

– Jeg blir litt månebedotten og veldig rørt. Det er en god følelse, sa Downing til Advokatbladet med en blank plakett og ferske blomster i hendene kort tid etter utdelingen.

– Kjempeviktig å hedre gode rollemodeller

Christine Haugstvedt Downing er eiendomsadvokat, og har vært leder av Deloitte Advokatfirma Vest siden 2019. Hun har vært med på å bygge opp kontoret i Bergen, og også eiendomsteamet til Deloitte nasjonalt.

– At jeg vinner denne prisen i dag, betyr at bransjen og juryen ser at det er et behov for mangfold i ledergrupper også, sier Downing.

Prisen, som blir delt ut i forbindelse med foreningens årstale, skal hedre dem som har utmerket seg som gode rollemodeller i advokatbransjen, og har fremmet advokatrollens kjerneverdier på ulike måter.

Downing mener det er «kjempeviktig» å hedre gode rollemodeller.

– Det gir meg kjempeenergi å tenke på at det jeg gjør er viktig og settes pris på, og så er det viktig fordi man gjennom alle de nominerte viser eksempler på god ledelse og gode verdier, sier hun til advokatbladet.