Norli blir første bokhandel som selger eid-kort

Norli skal som første bokhandel i Norge selge kort til eid-feringen.
Foto: rawpixel.com
I år kommer eid-kort i hyllene på Norli. Ikke alle forstår hvorfor.

Eid-kort? Jeg forstår ikke heilt vitsen med slike kort. Vi pleier ikke å sende hverandre slike kort, vi gir gaver eller penger til barna. Kanskje det er mer en norsk tradisjon å gi kort, og lage slike eid-kort, sier Ali Dello til Utsnitt.

Han er student ved UiS og er blant de over 180.000 muslimene i Norge som skal faste under Ramadan opp mot eid. Han kommer ikke til å kjøpe eid-kort på Norli.

Fastemåneden ramadan og eid er veldig familiesentrert. Det føles mer ensomt når man bor langt fra familien som student, og særlig når man bor i et samfunn som ikke markerer det slik som i hjemlandet.

Skal være til for alle

Runar Fuglestad, butikksjef på Norli i Nygata i Stavanger Sentrum, viser til at de har solgt bibler, koraner, og flere type kort til bl. a. jul, konfirmasjon, bryllup og påske. Å inkludere eid-kort blir et nytt, men viktig tilskudd for kunder.

Vi er en butikk som skal gjenspeile folket og religionene i Norge. For oss er det naturlig å ta inn eid-kort, sier han til Utsnitt.

Markedssjef for Norli, Caroline Heitmann, skriver i en e-post til Utsnitt at Norli har et spesielt ansvar for å ta vare på ytringsfrihet og mangfold. Kortene til feiringer og høytider som butikken selger, er et slikt eksempel.

Kristne høytider, pride og samenes nasjonaldag har vært dekket. Andre religiøse høytider enn de kristne har hatt liten plass.