Ny tilskuddsordning for inkludering i kulturlivet

– Vi åpner for mer omfattende og dyptgående kulturelle tiltak, sier Kulturtankens direktør Matias Hilmar Iversen.
Foto: kulturtanken.no
Nå er det mulig å søke om midler som bidrar til å styrke barn og unges mulighet for å delta på fellesarenaer innen kunst- og kulturaktiviteter.

Tilskuddsordningen Inkludering i kulturliv er finansiert gjennom spillemidlene til kulturformål.   Nå åpnes det for flerårige prosjekter og at det ikke lenger er et krav om samarbeid i forbindelse med prosjekter det søkes støtte til, ifølge en pressemelding fra Kulturtanken.

– De nye rammene og kriteriene for denne tilskuddsordningen er utformet for å gi større fleksibilitet og langsiktighet. Med muligheten for flerårige prosjekter, åpner vi nå for mer omfattende og dyptgående kulturelle tiltak, sier Kulturtankens direktør Matias Hilmar Iversen.

Tiltak til mangfold

Frivillige organisasjoner som er registrert i Frivillighetsregisteret kan søke om støtte gjennom tilskuddsordningen.

Tilskuddet skal benyttes til tiltak rettet mot barn (6-12 år) og ungdom (13-19 år) som bidrar til mangfoldig deltakelse i kulturaktiviteter på tvers av bl.a. kjønn, etnisitet, funksjonshindringer, sosial- og økonomisk bakgrunn og bosted.

– Tilskuddsordningen er en essensiell del av vår innsats for å sikre at alle barn og unge, uavhengig av bakgrunn, har tilgang til og kan delta i kulturlivet.