Politiet overså drapstrusler

0Shares

– Klokken 13 på lørdag var de hos politiet. Da hadde de fått drapstrusler i et par dager. De ble totalt neglisjert. Da de hadde mast lenge nok, skrev politimannen det ned på en gul post-it-lapp. Etterpå hang han lappen på veggen og de to guttene fikk beskjed om at de kunne gå, sier Raja til VG Nett.

Det var to gutter på 15 og 21 år fra familien til 45-åringen som oppsøkte politiet. Ledelsen i Romerike politidistrikt var opptatt i møter tirsdag morgen, og ikke tilgjengelig for kommentar.

Aslam Ahsan mener masseslagsmålet i Lillestrøm lørdag kveld må bli en vekker for politiet på Romerike.

– Nå må politiet prioritere arbeidet med å komme i en aktiv og god dialog med innvandrermiljøene vi har her, sier Aslam Ahsan, lokalpolitiker i Lørenskog og profilert innvandrer. Risikoen for gjeng- og familieoppgjør vil bli betydelig mindre med større forebyggende politiinnsats, mener han.

– Vi snakker om mennesker som ikke har tillit til politiet, og som ikke er vant til å forholde seg til dem. De kommer fra land hvor politi ikke er et naturlig referansepunkt for dem, og hvor de er vant til å ta loven i egne hender. Når de kommer hit fortsetter de med det. Politiet på Romerike står foran en kjempeoppgave her. Ikke minst tror jeg lensmennene i kommunene er veldig passive i forhold til innvandrermiljøene, sier Ahsan, og tror de kan lære mye av Oslo-politiet.

Reagerer på løslatelse
Advokat Raja sier at familien til avdøde 45-åringen reagerer sterkt på at politiet har besluttet å løslate de 23 andre som ble pågrepet like etter masseslagsmålet.

– Dette er drap. Familien mener det er overlagt drap, ettersom de hadde truet dem med drap samme dag. Nå vil politiet løslate selv de andre aktive voldsutøverne, som slo med balltrær i hodet på han som nå er død, sier Raja til Dagbladet.

– Her står flere voldsutøvere og banker køller i hodet på folk til de dør. Å løslate dem nå er å kaste bensin på bålet, og kan fort tolkes som et signal om at familien må ordne opp i dette selv, raser Raja.

– Politiet har gjort dårlig håndverk i denne saken. Sønnene til han som er død nå, dukket opp på politistasjonen fem timer før, men ble da blankt avvist av politiet.

– Nå har politidirektør Killengren innkalt alle politimestre til møte for å diskutere hvordan de skal komme gjengkriminalitet til livs. Og samtidig løslater politiet voldsutøvere som banker folk til døde med køller. Det er all grunn til å reagere med harme mot det, tordner avdokaten.