Innvandrerparti stiftet i Oslo

Søndag ble Innvandrerpartiet stiftet i Oslo.

Partistifter er Mohan Singh Varma som har lang erfaring fra Oslo-politikken. Han var bystyremedlem mellom 1984-1991, og har vært innom både Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Senterpartiet.

I Danmark finnes et eget innvandrerparti med navnet Minoritetspartiet.

-De andre partiene tar ikke tilstrekkelig hensyn til de små minoritetene. De tar bare hensyn til de store, sier Singh Varma.

Han sier at partiet også vil bli brukt som informasjonsapparat for å hjelpe innvandrere til å finne fram i det norske regelverket.

I en pressemelding etter stiftelsesmøtet heter det at innvandrere i Norge har fått nok negativ oppmerksomhet og at det er på høy tid at både minoritets- og majoritetssamfunnet aksepterer nødvendigheten av Innvandrerpartiet i Oslo.

Ifølge ham var mellom 35 og 40 lederskikkelser fra ulike innvandrermiljøer til stede da det nye partiet ble stiftet i Oslo i går. Alle som ble valgt inn i det nye partiets styre, har indisk bakgrunn.

Det som i første omgang vil være hjertesaken for Innvandrerpartiet, er å få den norske staten og myndighetene til å ta minoritetene mer på alvor.

– Informasjon som er viktig og nyttig for innvandrermiljøene må regelmessig presenteres på norsk TV. I dag er dette mangelvare. Staten må bli flinkere til å ta vare på minoritetene, uansett om de kommer fra Gambia, Nepal eller Afghanistan, understreker Singh Varma ovenfor Dagsavisen.