– Hvor er verdiene dere snakker om?

0Shares

Han deler ut et brev til forbipasserende der han forteller hvorfor han sultestreiker. Almohamadawi er irakisk statsborger og født i Bagdad. Han kom til Norge i 2002 og søkte asyl, men søknaden hans er avslått tre ganger.

– De bestemte seg for å sende meg tilbake til hjemlandet mitt, det vil si til Bagdad, den byen som opplever daglige eksplosjoner som dere sikkert har sett på TV, skriver Almohamadawi i brevet.

Foto: Leon Espinosa

Han skriver at det er merkelig at alle i verden kjenner godt til det som skjer i Irak, men ikke UDI.

– Jeg er funksjonshemmet. Jeg mistet min høyre arm som følge av tortur fra det hemmelige politiet under Saddam Husseins styre. Da jeg ble sluppet ut av fengselet, tenkte jeg å flykte til et annet land som respekterer menneskerettighetene. Jeg flyktet til Norge med en drøm om å leve et normalt liv som de fleste flyktninger og innvandrere gjør, men dessverre fikk jeg ikke min lille drøm oppfylt. Nå lider jeg av psykiske og fysiske problemer.

– Jeg lurer på hvor de verdiene dere snakker om er? Hvor er menneskerettighetene som dere respekterer? Jeg sitter her og sultestreiker til de norske myndighetene bryr seg om meg og gir meg sjansen til å leve videre, skriver han.

Har ikke rett til opphold
– Vi har tilbudt all hjelp til mannen, og sikret ham plass på asylmottaket på Lier. Vi har bedt legevakten om å overvåke ham kontinuerlig med tanke på hans helsesituasjon, men når det gjelder oppholdstillatelse så han har dessverre ikke rett på den, sier Shahrokh Vahabzadee, leder i UDI – region Oslo og Akershus.

Foto: Leon Espinosa

Foto: Leon Espinosa