Nigerianer holdt igjen syv timer i tollen

0Shares

I syv timer holdt tollerne på ham, sjekket urin, avføring og brukte narkohunder på bagasjen. En stund ble det også snakket om å sende mannen til røntgenundersøkelse. Det verste var at han ikke fikk varslet familien som stod utenfor og ventet på ham.

Broren Galvin Ernest, har bodd i Bergen i seks år. Han forteller til avisen at han har blitt stoppet rundt 40 ganger i tollen på Flesland. Han mener årsaken er fordi han er mørkhudet og oppfatter det hele som ren rasisme.

Galvins norske samboer Joril Christensen er leder av Kontaktutvalget mellom innvandrere og styresmakter i Hordaland. Nå vil hun sammen med Galvin skrive klagebrev til politiet og et regjeringsutvalg som ser på diskrimineringssaker. Hun sier til avisen at det ikke er noe nytt at folk med mørk hudfarge får dårlig behandling i tollen på Flesland. Forholdene beskrives som annerledes i Oslo.

Arne Birger Nilsen, kontorsjef ved grensekontrollen i Bergen regiontollsted forteller at tollerne kan holde på folk så lenge de vil på bakgrunn av en risikovurdering. Han kjenner imidlertid ikke igjen tendensen med at mørkhudede blir stoppet oftere enn andre.