– Vold mot kvinner er kulturnøytralt

0Shares

Utrop har snakket med to kursholdere av seminaret “Kvinners situasjon i Norge”, avholdt nylig i Skoleverkstedets lokaler på Furuset. Kurset er en del av en seminarrekke som Norsk Folkehjelp Oslos program for innvandrerkvinner, OASEN, organiserer i samarbeid med Skoleverkstedet i bydel Alna.

Rådgiver Patricia Kaatee i Amnesty International Norge er også engasjert som prosjektleder i Stopp Vold mot Kvinner. Hun sier til Utrop at det er viktig å få kvinner med flerkulturell bakgrunn til å bli bevisste på egne rettigheter.

– For oss er det å snakke om kvinnerettigheter også menneskerettigheter. De aller fleste steder i verden, til og med i Norge, er det et problem at kvinner rett til et liv uten vold ikke respekteres, sier Kaatee.

Regionsleder i Region Øst, Ane Aamodt, påser at gruppediskusjonen går som planlagt.

– Kvinnene har fått utdelt artikler fra Verdenserklæringen om menneskerretighetene, og så skal de sammenligne i forhold til deres egen situasjon i hjemlandet, forteller hun.

Kaatee legger vekt på at kultur ikke utgjør noen forskjell:

– Vold mot kvinner rammer alle land og kulturer. Uttrykksmåten kan være annerledes hos den ene eller den andre, men hovedtrekkene er uansett de samme.