Søskenkjærlighet på jobb

– Vi trives med å jobbe mye og vi er et godt team, er Gurminders enkle forklaring på hvorfor hun og søsteren stadig samarbeider om nye prosjekter. 
Foto: Optura
Søstrene Gurminder Nagra og Harinder Khera satser på gyldne tider med tre gullsmedforretninger på Romerike.

De har lang erfaring med å jobbe sammen. Første prosjekt var en indisk restaurant i hjembyen Tønsberg. Den drev de i ni år. Prosjekt to var Bailline Figurforming på Jessheim, Linderud og Hagan. I 2008 startet de som franchisetakere av Thune Gullsmed & Urmaker på Jessheim, året etter overtok de en Thune-butikk på Lillestrøm og i fjor en i Triaden kjøpesenter på Lørenskog. 

Gurminder Nagra i butikken på Lørenskog.
Foto : Eva Alnes Holte

Sisters in business

– Vi trives med å jobbe mye og vi er et godt team, er Gurminders enkle forklaring på hvorfor hun og søsteren stadig samarbeider om nye prosjekter. 

Mannen min sa «Skal dere virkelig ha enda en butikk» da vi tok over den siste, ler Gurminder. De to søstrene har aldri vært redde for å ta i et tak. Begge har hatt andre jobber ved siden av samarbeidsprosjektene. Gurminder har studert markedsføring og reiseliv, Harinder internasjonal ledelse på BI. De kom til Norge fra India vinteren 1978, sammen med moren og lillesøsteren. Gurinder var 12 år, Harinder 6. 

Den første tiden i Norge

Det var ikke lett å komme til et nytt og fremmed land som tolvåring, forteller Gurinder oss. Vi møter henne i butikken på Lørenskog. – De var ikke vant til innvandrere i småbyen Tønsberg på den tiden. Jeg begynte i 6. klasse og ja – det ble litt mobbing. Jeg fikk oppleve litt av hvert, sier hun og vil ikke snakke mer om det. 

De tre søstrene fra India giftet seg og fikk to barn hver – alle gutter. – Men barnebarnet til Gurinder ble ei jente. Med voksne barn synes Gurinder og Herander at det går fint å drive tre butikker. 

– Vi blir aldri uvenner, sier storesøsteren. – Vi spør hverandre til råds og hjelper hverandre, sånn har det vært bestandig. Vi blir alltid enige om hva vi skal gjøre.