LLH vil bekjempe homofobi og fremmedfrykt

0Shares

Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH), kjemper på to fronter, skal vi tro et vedtak for grunnprinsippsprogram som Utrop har fått tilsendt fra organisasjonen. Vedtaket setter rammene for hva slags metoder
og virkemidler organisasjonen vil ta i bruk i sitt arbeid og kommunikasjon med ulike religioners forhold til lesbiske, homofile, bifile og
transpersoner
.

Vedtaket tar utgangspunkt i at man skal vise respekt for religionsfriheten og at kampen mot homofobi ikke skal brukes som et alibi for hets mot enkelte minoriteter. Samtidig er det også viktig å få folk i de ulike innvandrermiljøene, særlig religiøse ledere og andre talsmenn til å forstå at friheten til egen livsstil er en lovfestet rettighet som er sosialt akseptert i det norske samfunnet.

Felles formål
Karen Pinholt, leder i LLH, sier til Utrop at vedtaket er et første strategisk steg i forhold til spørsmål man har jobbet lenge med. Hun mener det er viktig å ta avstand fra alle former for trakassering, diskriminering og hets.

– Vi ser at forskjellige aktører misbruker homosaken som et skalkeskjul for å “ta” visse minoritetsmiljøer.

I debatten med ulike talsmenn og religiøse representater er det viktig å ha både konfrontasjon og dialog, hevder LLH-lederen.

– Vi skal anvende de samme virkemidlene i homoakseptskampen når det gjelder muslimske miljøer som vi har hittil gjort i forhold til norske konservative kristne. Et konkret eksempel er f. eks å avkle forestillingen om at man kan bli “kurert” for sin legning, en forestilling som dessverre er ganske vanlig hos begge grupper.

Hva ønsker dere å oppnå langsiktig?

– Vi håper at at miljøene skal lære seg å behandle homofile og lesbiske i sine rekker med respekt og verdighet, avrunder hun.