Siv Jensen (Frp): – Mohamed Rafiq er en ekte helt

Abid Raja (V) sammen med Muhamed Rafiq som tok basketak på terroristen.
Foto: Privat
Frp-leder Siv Jensen hyller mannen som stoppet Philip Manshaus (21) da han angrep moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum.
0Shares

65 år gamle Mohamed Rafiq var sentral da den terror- og drapssiktede 21-åringen ble overmannet etter å ha tatt seg inn i moskeen lørdag.

– Jeg er veldig glad for at angrepet ble stoppet takket være heltemodig innsats. Mohamed Rafiq er en ekte helt. Han stanset et terrorangrep som kunne fått fatale konsekvenser. Du skal vite at Norge er takknemlig for den heltemodige innsatsen din, sa Jensen da hun holdt partilederforedrag på Litteraturhuset i Oslo tirsdag ettermiddag.

Hun understreket at angrepet fort kunne blitt enda mer tragisk. Samtidig gjorde Jensen det klart at hun vil gjøre sitt for å forsvare religionsfriheten.

– Alle skal være trygge i sitt eget gudsrom uavhengig av om man er muslim, jøde, kristen, eller annen religion, sa hun.

Frp-lederen sendte også sine tanker til de pårørende til 17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, som ble drept av Manshaus i forkant av hendelsen på moskeen.

Samlet inn over 130.000 kr

660 givere har så langt donert over 134.000 kroner til mennene som stoppet Philip Manshaus, da han tok seg inn i moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag.

Målet med innsamlingen på Spleis er å sende Mohamed Rafiq og Mohamed Iqbal på pilegrimsreise til Mekka. I tillegg nevnes en tredje helt som løp etter hjelp.

«Vi lyser fred over minnet til terroristens dødsoffer Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) og ønsker også å vise solidaritet med onklene som avverget at det ble flere ofre. De fortjener kun det aller beste», skriver Elisabeth Norheim som står bak innsamlingen.

Hylles

I ettertid av angrepet har 65 år gamle Mohamed Rafiqs heltemot blitt hyllet, blant andre av Frp-leder Siv Jensen.

– Mohamed Rafiq er en ekte helt. Han stanset et terrorangrep som kunne fått fatale konsekvenser. Du skal vite at Norge er takknemlig for den heltemodige innsatsen din, sa Jensen da hun holdt partilederforedrag på Litteraturhuset i Oslo tirsdag ettermiddag.

Til TV 2 , som først omtalte innsamlingen, forteller Rafiqs sønn at faren som er pensjonert fra Pakistan Air Force, sto like ved da Manshaus kom inn.

(©NTB)