Riverside ungdomshus får penger

Riverside tilbyr ungdom aktiviteter som gir et alternativ til byvanking! I midten ser vi Mehrdad Ganji, som tok initiativ til huset på slutten av 90-tallet, sammen med noen av husets mange brukere
Riverside Ungdomshus på Grønland får 200.000 kroner i strakstiltak av Audun Lysbakken Barne-,likestillings-og inkluderingsminister.
Saroj Chumber
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

– Utvikling av åpne møteplasser for ungdom uansett livssituasjon er viktige inkluderingstiltak, sier statsråd Audun Lysbakken i en kommentar til den overraskende straksbevigningen, skriver Østkanstsavsien.

Nylig skrev Østkantsavisen om at Riverside mangler en million kroner for å fortsette dagens drift, som fikk departementet til å reagere.
Riverside er et tilbud til unge i Oslo, og har fått økt tilstrømning av unge asylsøkere.
Ungdomshuset vil inkludere disse unge asylsøkere og tilrettelegge for egne dager og møtekvelder for ungdommene. Nå vil statsråd Lysbakken bidra til unge asylsøkere kan også benytte av et tilbud som er hovedsakelig  rettet mot unge med minoritetsbakgrunn i bydelen.

Kommunen må ta ansvar

Riverside drives i stor grad med kommunalt finansiet tiltak, og departementet skal ikke finansiere drift av denne typen tiltak. Men når det gjelder integreringstiltak av typen Riverside bedriver, mener Lysbakken det er viktig å bidra.
– Denne typen initiativ støtter vi opp om,sier Lysbakken, som påpeker at Riversides beliggenhet gjør det til en attraktiv møteplass.

Tilbyr internett til ungdom
Ungdomshuset tilbyr blant annet internettkafé og praksisplasser for ungdommene, og de har et ungdomsteam som driver med oppsøkende virksomhet.

Bydelsadministrasjonen i Bydel Gamle Oslo er også positivt at unge asylsøkere ønsker å bruke ungdomshuset. Samtidig påpkere de at det er viktig at pågangen skal ikke gå utover husets ordinære brukere.