Sayed (21) blir tidenes yngste ordfører

21-årige Jonas Andersen Sayed er nå blitt valgt til Krfs og norgeshistoriens yngste ordfører i hjemkommunen Sokndal.
Foto: Øyvind Ganesh Eknes
21 år gamle Jonas Andersen Sayed (KrF) blir ordfører i Sokndal, melder NRK. Dermed blir han landets yngste ordfører gjennom tidene.

Andersen Sayed var bare 17 år da han ble krysset inn i kommunestyret i Sokndal. Nå – fire år etter – er 21-åringen blitt tidenes yngste ordfører i Norge.

Fra før hadde Kåre Martin Kleppe rekorden som yngste ordfører. I 2015 ble han valgt i Tysnes, 22 år gammel.

KrF fikk 26,4 prosent av stemmene i kommunen. Partiet skal styre med Venstre, Senterpartiet og Sokndal listo, ifølge NRK

21-åringen var bare 17 år da han ble valgt inn i kommunestyret for første gang. Han er bosatt i Stavanger, der han studerer statsvitenskap, men har sagt at han vil flytte hjem om han blir ordfører.

Tirsdag sa Sayed til NTB at han føler seg klar til å ta fatt på oppgaven.

– Jeg føler at det kan vi få til. Vi har fått et sterkt mandat, og om det går veien, skal vi sammen med de andre partiene klare å finne gode løsninger for kommunen, sier han.

– Helt utenkelig i India

Sayed bor for tiden i Stavanger hvor han studerer statsvitenskap. Men nå flytter han selvfølgelig hjem til bygda igjen. 21-åringen er også leder i Rogaland KrFU, men her vil han snart gi seg.

Det at en så ung mann kan bli ordfører, mener Sayed viser noe av det fineste med Norge.

– Faren min er fra India, hvor vi flere ganger har vært på besøk. Familien der nede synes det er helt utenkelig at så unge folk kan bli politikere og ordførere. For dem representerer politikere noe fjernt og korrupt. Jeg setter stor pris på tilliten i det norske samfunnet, og det at vi heier fram ungdommen, sier han til NRK.