Skullerud ungdomsskole vinner Benjaminprisen

Benjaminprisen skal utdeles av kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).
Foto: Rune Kongsro/ Regjeringen.no
Benjaminprisen 2009 går til Skullerud ungdomskole i Oslo for deres omfattende arbeid mot mobbing, rasisme og diskriminering.
0Shares

– Elevene ved Skullerud ungdomsskole har gjort en kjempejobb for å forhindre mobbing og rasisme. Mange andre skoler kan lære av Skullerud når det gjelder å unngå at ungdom plages på grunn av hudfarge, nasjonal bakgrunn, seksuell legning eller religion, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

I nært samarbeid med skoleledelsen har elevene tatt initiativ til flere av tiltakene på Skullerud ungdomsskole. Elevgruppen ”Skullerud mot rasisme” har skapt engasjement og skolen praktiserer nå nulltoleranse mot enhver form for mobbing, rasisme og diskriminering.

Elevenes engasjement, har sammen med tett oppfølging fra lærerne ved skolen, også gitt resultater. I en undersøkelse foretatt blant alle skolene i Oslo høsten 2009, svarte ingen elever ved Skullerud ungdomsskole at de ble mobbet.

Prisen deles ut av kunnskapsminister Kristin Halvorsen onsdag 27. januar, kl. 10.00-12.00 på Skullerud ungdomsskole.

Her kan du lese juryens begrunnelse

Benjaminprisen deles ut hvert år til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering. Prisen ble delt ut for første gang i 2003. Skolen som vinner får 100 000 kr og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen. Prisen blir delt ut på den internasjonale minnedagen for Holocaust 27. januar.