Muslimske kioskeiere boikotter Dagbladet

Abdul Rahman mener avisen har såret mange muslimer i Norge. Derfor velger han og mange andre muslimer å boikotte Dagbladet.
Foto: Kristian Mendoza
En sms-aksjon mot Dagbladet oppfordrer flere kioskeiere til å slutte å selge Norges nest største avis. Abdul Rahman er en av dem.

Publiseringen av karikaturer av profeten Mohammed i Dagbladet tidligere denne måneden har satt sinnene i kok hos mange muslimer. En sms-aksjon som sirkulerer i det muslimske miljøet i Oslo oppfordrer kioskeiere med muslimsk bakgrunn til å la være å selge avisen.

«Muslimer i Norge må stå sammen for å ramme avisen. Allerede har over 400 butikker nektet å selge avisen. Kjemp kampen for islam og send dette budksapet videre til minst 5 personer Jazaak Allah» står det blant annet i sms-meldingen. Utrop har tatt seg turen til noen av innvandrerkioskene på Grønland for å finne ut om dette stemmer.

– Respektløse
En av kioskeierne, Abdul Rahman, har tatt oppfordringen på alvor. Det er en uke siden han sluttet å selge avisen.

– Dagbladet er respektløse. De tenker ikke på følelsene til den muslimske befolkningen i Norge, sier Rahman som eier M&M- storkiosk i Tøyengata.

Selv kjenner han mange andre kioskeiere som også har fulgt oppfordringen. Han tror avisen kommer til å merke presset økonomisk.

– Avisa sliter med sviktende salgstall. Hvis flere muslimer samler seg mot dem, vil de merke det økonomisk, sier han.

Vil du fortsette å boikotte Dagbladet etter aksjonen?
– Det er jeg usikker på, men jeg tror jeg vil fortsette med det, sier Rahman.

Forsvarer aksjonen
Shoaib Sultan, generalsekretær i Islamsk Råd Norge forsvarer boikottet mot Dagbladet.

– Dette er et legitimt og målrettet aksjon og vi har ingen innvendinger mot dette, sier en ordknapp Sultan til Utrop.

Det har ikke lyktes Utrop å snakke med Dagbladets redaktør.