SOS Rasisme mister tilskudd fra LNU

Ankeutvalget i LNU sa 1. mars at de ikke fant grunn til å oppheve det som administrasjonen hadde bestemt om Frifondstøtte for 2009.
Foto: SOS Rasisme
Landsrådet for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) trekker støtten på hele 4,5 millioner kroner til SOS Rasisme. Kafkaprosess, mener SOS Rasisme.
0Shares

Det er P4 som i dag melder at LNU trekker støtten fordi “de er i sterk tvil om medlemstallene til SOS Rasisme og lokallagene deres er riktige for de siste to årene.” SOS Rasisme har vært blant de største mottakerne av støtteordningen til LNU.

– SOS Rasisme har over lengre tid hatt gjentatte muligheter til å legge fram dokumentasjonen LNU har etterspurt, men LNU har fortsatt klar mistanke om at pengene ikke er brukt slik retningslinjene krever, sier generalsekretær i LNU, Tale Hungnes, til P4.

I en pressemelding truer SOS Rasisme med rettssak mot LNU dersom klageutvalgets avgjørelse ikke endres.

“Hele denne prosessen er som hentet ut fra en roman av Kafka, uansett hvor mye saklig dokumentasjon vi bringer fram så klarer vi ikke å trenge igjennom hos LNU.

Hele prosessen viser at LNU ikke på noen måte er i stand til å dele ut en så stor pott penger til mange organisasjoner på en ryddig og nøytral måte”, heter det i pressemeldingen.

– Politianmeld oss!
– En bør ikke komme med tomme trusler og drittpakker uten innhold. Hvis LNU tror på det de sjøl sier så bør de la handling følge prat og politianmelde oss, sier Kjell Gunnar Larsen, hovedkasserer i SOS Rasisme.

– LNU har også flere ganger påstått at de har grunnlag for å kreve Frifondmidlene for 2008 tilbakebetalt. Også her bør LNU la handling følge prat, avslutter Larsen.