Uenig om hijab-forbud

 
Hijabforbud i skolen skaper full strid i SV. Nå går flertallet i fylkesstyre i Oslo SV inn for å vurdere et hijabforbud i barneskolen.
0Shares
Latest posts by Souhaila Bougrine (see all)

Med Heikki Holmås i spissen, går fylkesstyret i Oslo SV, inn for å vurdere et hijabforbud i barneskolen.

Leder i Oslo SV, Per Østvold forteller NRK at hijabforbud er et fornuftig forslag.

– Jeg støtter det forslaget. Jeg synes det er fornuftig å få undersøkt dette, men samtidig tror jeg vi skal høre nøye etter hva lærerne og skolene og innvandrerorganisasjonene sier.

Skeptisk

Leder i internasjonal gruppe i Oslo SV, Marielle Leraand, er blant de som er skeptisk til forslaget.

– Vi kan først begynne med å forby noe som tidligere var et torturredskap, nemlig stiletthælen, før vi forbyr gevanter som ikke har noen praktisk ulempe.

– Det må være likt for alle, man kan ikke peke på en gruppe. Det gjorde man med jødene i mellomkrigstiden, og man kan ikke nå peke på muslimene, sier Leraand til NRK

Varsler heftig debatt

Flere lokallagsledere NRK har snakket med varsler heftig debatt på fylkesårsmøtet til helgen. Mange gir uttrykk for at det er en vanskelig sak, hvor utfallet ikke er gitt.

Bydelen Gamle Oslo er kjent for å ha svært mange minoritets-språklige elever i skolen. Lederen i lokallaget Linda Meisy vil ikke at en skal vurdere forbudet.

– En kan ikke snakke om et forbud av hijab og påberope seg gode intensjoner. Ytterste høyre fløy har trampet i hjel rommet for diskusjon med veldig hatefulle angrep på Islam. På grunn av det vil diskusjonen utelukkende bli forstått at er du imot hijab, så er du imot islam. Det er det som vil bli hørt, og det må vi ta hensyn til.