Majoran nominert til redaktør-pris

Majoran Vivekananthan er nominert til pris i kategorien "Ņrets meningsbærer
Foto: Henrik Kreilisheim
Redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan er nominert i kategorien "Årets meningsbærer" av Oslo redaktørforening.
Saroj Chumber
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

I forbindelse med Oslo Redaktørforenings årsmøte skal det deles ut priser til Årets redaktører. Vivekananthan er nominert i kategorien “Årets meningsbærer.”

– Dette er en meget positiv overraskelse. Utrop har prioritert kommentarartikler i større grad det siste året enn før fordi vi ser behovet for å kaste oss på integreringsdebatten. Etter å ha fulgt med på dette feltet i snart 10 år sitter vi med unik kunnskap om migrasjonsfeltet, sier Vivekananthan.

Siden høsten i fjor har redaktøren blitt jevnlig invitert til debatter i aviser, tv og radio.

– Innvandrings- og integreringssaker preger mediebildet hver dag. Hver uke får vi minst tre mediehenvendelser, og det viser at Utrop har funnet sin plass i norsk offentlighet. Utrop er en uavhengig avis uten noen form for agenda, og våre perspektiver på samfunnsfenomener er kunnskapsorientert, understreker Vivekananthan.

Prisen “Årets meningsbærer” går til en redaktør som har ivaretatt den klassiske redaktørrollen som meningsbærer og garantist for meningsmangfold, heter det ifølge redaktørforeningen. De nominerte i denne kategorien er Frank Rossavik i Morgenbladet, Majoran Vivekananthan i Utrop og Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Prisutdelingen skjer på Hotel Bristol torsdag 11. mars.

Her er noen av kommentarartiklene til Vivekananthan:
Polene i integreringsdebatten
Mohyeldeen Mohammad har rett
La oss ikke kalle dette rasisme
Vaklende inkludering