Døde spedbarn funnet

Foto: Illustrasjonsbilde
Foto: flickr.com/Rita Willaert
Tirsdag ble Zhu Zhenyu og Wang Zhijun arrestert for å ha dumpet 21 døde spedbarn. Likene ble funnet i gule plastposer skylt i land under en bro langs Gaungfu-elva i Shandong, Kina.
0Shares
Latest posts by Souhaila Bougrine (see all)

Åtte av likene hadde identitetsbrikker som hjalp etterforskerne å spore dem tilbake til Affiliated Hospital of Jining Medical University.


Etterforskningen viser at Zhu Zhenyu og Wang Zhijun laget avtaler med familiene under private omstendigheter. Avdødes familier betalte arbeiderne for å kvitte seg med likene.
 
Naturlig dødsfall
Det antas at babyene døde av naturlige årsaker.


– Disse var alle levende en gang – noen av dem var alvorlige syke som førte til at de ble innlagt på intensivavdelingen, forteller sykehusets nestleder til Al Jazeeras reporter.


Videre forklarer nestlederen at sykehusets ledelse har gjort alvorlige feil.


– Det var en svikt i opplæringen som disse to personene fikk. Det gjorde at det ble dårlig oppfølging av sykehusets regelverk.


Likene kremert
Likene som ble funnet i helgen ble kremert tirsdag kveld.


Tretten av likene som ble funnet er ennå ikke identifisert. Flere av posene likene ble funnet i var merket som medisinsk avfall.
 
Antall jenter og gutter ble ikke rapportert.


Vil ikke ha jenter
Flere jenter enn gutter har blitt abortert i Kina på grunn av den tradisjonelle kjønnsforskjellen. Det er stor etterspørsel etter guttebarn, særlig på landsbygda.


Selv om abort basert på kjønn er ulovlig i Kina, er praksisen utbredt. Tall tyder på at det er 119 menn for hver 100. kvinne.