Sjåføren stengte ikke inne 13-åring i bussen for å be

Det viser seg at saken ikke var korrekt fremstilt. (Illustrasjonsfoto)
Sjåfør i Nordlandsbuss reagerer på hvordan saken om ei 13 år gammel jente ble fremstilt i lokalavisa.

Flere innvandringskritiske nettsteder skrev om ei 13 år gammel jente som følte seg dårlig behandlet av en sjåfør. Ifølge faren til jenta skal hun ha blitt innestengt i bussen mens sjåføren gjennomførte en bønn i midtgangen av bussen.

Nå viser det seg at saken ikke var korrekt fremstilt, ifølge Avisa Nordland.

– Jeg vil ikke at noe lignende skal skje med mine barn, men dette er overdrevet. Jeg er selv sjåfør og veldig glad i Nordlandsbuss. Jeg har snakket med sjåføren og det som sto i avisa stemmer ikke overens med det jeg hører fra sjåføren, sier en kollega av sjåføren som ikke ønsker å stå fram med navn.

– Hva er det som ikke stemmer med saken?

– Sjåføren fortalte meg at jenta har gått ut og inn av bussen etter at de nådde endestasjonen i Løpsmarka i Bodø. I mellomtiden skal han ha sagt til jenta at han skulle be og det skal ikke ha vært noe problem.

Ved endestasjoner har sjåførene 22 minutter pause før de starter ny tur. Jenta skal ha vært sittende i bussen i og med at hun skulle tilbake.

Det er ved endestasjonen, når sjåføren hadde pause at han ba.

Roger Stensen fra Nordlandsbuss er sier at sjåføren har vært inne til personalsamtale.

Det er 22 minutter pause mellom hver tur. Er det noen forskjell på å ta seg en røyk kontra å be i bussen?

– Kanskje ikke, men saken her er at det er gjort med folk i bussen.

– Det som er helt sikkert er at det er uheldig at noen ble skremt av denne opplevelsen, for det skal ikke skje, avrunder driftsdirektøren til AN.