Lubna Jaffery blir sosialbyråd

Lubna Jaffery blir sosialbyråd i Bergen.
Lubna Jaffery blir byråd for arbeid, sosial og bolig i Bergen.
Majoran Vivekananthan
Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all)

Mandag kveld presenterte byrådsleder Roger Valhammer (Ap) en ny politisk plattform for de fire neste årene. Med seg hadde han Thor Haakon Bakke (MDG), Erlend Horn (V) og Håkon Pettersen (KrF). Det blir altså Ap, MDG, Venstre og KrF som danner byård med en ny byrådsplattform. Dette er avtalen om hvordan de skal styre byen.

Lubna Jaffery (Ap) blir byråd for arbeid, sosial og bolig.

– I år er det nøyaktig 40 år siden min mor kom fra Pakistan til Bergen. 39 år senere ble jeg i dag utnevnt til byråd for arbeid, sosial og bolig. Det gjør meg stolt og ydmyk. Det forteller en historie om hvor fantastisk denne byen og hvor fantastisk demokratiet i Norge er. Det er verdt å reflektere over på en dag som denne. Jeg gleder meg til å jobbe for at Bergen skal være en raus og inkluderende by for alle, sier Jaffery.

Hun var bare 19 år da Bergensvelgerne i 1999 stemte henne inn i bystyret, der hun ble medlem av finans- og næringskomiteen. Så flyttet hun til ektemannens hjemsted på Sotra. Der ble Lubna innvalgt i kommunestyret i Fjell og ble medlem av plan- og utviklingskomiteen.

Hun tok universitetsgrader, ble mor og fikk viktige verv i AUF.

Jaffery har hatt flere roller som rådgiver på Stortinget under Stoltenberg II-regjeringen. Hun var også statssekretær i Kulturdepartementet. Jaffery ble innvalgt i bystyret i 2015, og ble valgt til ny gruppeleder i bystyret i sommer.

Hun er medlem i Bergen bystyre i perioden 2015-2019 og nestleder i Arbeiderpartiet i Bergen.

Foreldrene innvandret til Norge fra Pakistan på 1970-tallet.

Shahin Shah Jaffery var utdannet ingeniør da han kom til Oslo som 28-åring i 1971. Han flyttet videre til Bergen og fikk i 1978 innvilget gjenforening med kona Noureen. To år seinere ble Lubna født på Kvinneklinikken i vestlandsbyen.

– Foreldrene mine var arbeidsinnvandrere som fikk muligheten i den velferdsstaten som Arbeiderpartiet har skapt. Det ble avgjørende for deres framtid — og for min. Mamma og pappas opplevelser av et samfunn bygd på politiske idealer om frihet og likhet har gjort meg til den jeg er. Og til hva jeg tror på, sa Lubna til Dagbladet