Mann tiltalt for HIV-smitte

En mann er tiltalt for å smitte en kvinne med HIV virus
En kvinne ble holdt fanget og voldtatt flere ganger. Nå er en mann tiltalt for å ha smittet henne med HIV.

En 32 år gammel asylsøker fra Eritrea er tiltalt for å hatt ubeskyttet sex med tre kvinner og smittet de tre med HIV, skriver VG Nett.

Ble holdt fanget

En av kvinnene kom til Norge i 2008. Hun kom i kontakt med mannen via sin søster. Mannen hevdet at han kunne hjelpe henne. Istedenfor holdt han henne fanget i leiligheten sin i Bergen i to måneder, og skal ha voldtatt henne ved minst tre anledninger.

Etter hvert valgte kvinnen å oppsøke et asylmottak. Her fikk hun beskjed om at hun hadde blitt gravid og HIV-smittet.

– Jeg føler han har ødelagt fremtiden min og tatt fra meg livet mitt. Jeg er deprimert, og klarer hverken å sove eller spise, sier offeret gjennom sin tolk til VG Nett.

Advarte to kvinner
Etter at hun oppdaget at hun var smittet, bestemte kvinnen seg for å kontakte mannen og fortelle ham at han var HIV-positiv, men det ville han ikke høre noe om.

 – Jeg tok kontakt med ham for å fortelle om det som hadde skjedd. Han hadde ikke noen reaksjon på dette. Han påsto etter hvert at han hadde testet seg, og at han hadde et papir på at han var ren. Dette fikk jeg aldri tilsendt, sier voldtektsofferet til VG Nett.

Da hun senere oppsøkte mannen for å kreve dokumentasjon, oppdaget hun at mannen hadde skaffet seg en ny kjæreste. Hun oppsøkte kvinnen for å advare henne, men ble beskyldt for sjalusi. Senere skal mannen også ha blitt sammen med en tredje kvinne. 

Ukjent med smitten
Ifølge mannens forsvarer, Erik Grahl-Madsen, var ikke 32-åringen klar over at han bar på smitten.

– Han visste ikke at han var HIV-smittet før han ble testet i fengselet. Dette har vært et sjokk for ham også grunnen til at mannen ikke erkjenner straffskyld, sier Grahl-Madsen til VG Nett.