Flerkulturell homoaktivist trakassert

Til våren skal organisasjonen Skeiv verden arrangere en temakveld for homofile med minoritetsbakgrunn som føler press om å gifte seg med en av motsatt kjønn, eller som allerde har giftet seg mot sin vilje. Bildet er et illustrasjonsbilde fra Mardi gras-paraden i London i 2010.
Foto: Vinni123/Flickr
Får nå støtte av Sara Azmeh Rasmussen etter grove trusler.

En samfunndebattant og homoaktivist med flerkulturell bakgrunn har gått i dekning etter at nær familie i hjemlandet har fått sendt trusler. 

Ifølge tidligere leder i Skeiv Verden, Eirik Roen, har det kommet inn trusler med grovt innhold og klar beskjed om at vedkommende måtte slutte som talsperson for homofile muslimer i Norge.

– Vedkommende har vært åpen om sin legning og livssituasjon både i eget etniske miljø og hos oss. Truslene er såpass alvorlige at vi ikke engang kan gå ut med hverken opplysning om kjønn eller etnisk opprinnelse, for da kan vedkommende oppspores altfor lett. 

Ser alvorlig på saken: Skeiv Verdens tidligere leder, Eirik Roen.

Skremt fra å gå på styremøte
Samfunnsdebattanten har vært aktiv i organisasjonen, men har nå etter eget ønske fått fjernet all skreven og filmbasert materiale av seg selv fra Skeiv Verdens nettsider.

Gir den truede homoaktivisten full støtte: Sara Mats Azmeh Rasmussen.

– Forrige uke hadde vi styremøte i Skeiv Verden, og da kom det inn skriftlige trusler at hvis vedkommende fortsatte å delta i foreningens aktiviteter så ville man gjøre alvor av voldstruslene mot familien i hjemlandet. 

Roen sier til utrop.no at han ser på saken som meget alvorlig.

– Her går det på å nekte en person organisasjonsfrihet. For noen dager siden hadde vi møte i valgkomitéen og da turte ikke personen det dreier seg om å møte opp på grunn av frykt for sin egen og sine truede familiemedlemmers situasjon.

Får Sara-støtte
En annen samfunnsdebattant og homoaktivist, Sara Mats Azmeh Rasmussen, har i en e-post gitt den truede homoaktivisten full støtte.

– Skeiv Verden er en organisasjon med store utfordringer. Det er beundringsverdig at denne personen, som er i en såpass presset situasjon, står med rak rygg og krever muslimske homofile og transpersoners opplagte rett til liv, sikkerhet og verdighet. Dette står det stor respekt av.

 
Azmeh Rasmussen sier seg glad over at styret i Skeiv Verden fortsatt viser vilje til kamp og målrettet arbeid, til tross for stor motgang og indre spenninger. 
– Styret fortjener vår fulle støtte i sin rettferdige streben. Jeg oppfordrer alle til å slå ring om denne unge organisasjonen, som har et svært krevende oppdrag både i samfunnet vårt og internasjonalt.