Skal mobilisere mot Norwegian Defence League

Viktig å hindre rasismespredning, sier generalsekretær i styret i Rød Ungdom, Seher Aydar. Grupper som Norwegian Defence League, er ifølge henne, et soleklart eksempel på hatgrupper som fremmer sitt budskap gjennom et dekke av frihetsforkjempelse.
Foto: sosialisme.no
– Viktig å hindre at rasismen igjen overtar i Oslos gater, sier generalsekretær i styret i Rød Ungdom, Seher Aydar (bildet).

Gruppen “Norwegian Defence League” (NDL) har varslet at de vil demonstrere mot “islamifiseringen av Norge” 26. februar utenfor Oslo Domkirke. Samme dato skal Antirasistisk Senter, Rød Ungdom, Rødt, SOS Rasisme og Blitz holde motmarkering.

NDLs forbilde er English Defence League, en selverklært anti-islamistisk engelsk bevegelse som rekrutterer aktivt innenfor bl.a. fotballsupportermiljøene. Et nettsøk av bevegelsen viser at de har begynt å bli ganske aktive, både på sin vanlige bloggnettside og via ulike Facebook-grupper, hvor de til sammen har 800 medlemmer fordelt på ulike grupper. Med slagord som “no surrender”, sverger NDL på å “forsvare Norge fra sharialovgivning” og “forsvare ytringsfriheten”. 

– Om islamiseringen forsetter så får vi en fremtid vi ikke engang tør forestille oss. Her er det ikke snakk om politikk eller om å utestenge folk, men om å ta avstand fra den ekstreme religionen islams inntog i Norge, Norden og Europa, skriver NDL på nettsiden norwegiandefenceleague.wordpress.com.

Som reddende riddere: Norwegian Defence League, den norske avleggeren av English Defence League, hevder de vil forsvare Norge og vestlig demokrati fra sharialov og islamsk ekstremisme. Begge grupper blir likevel beskrevet som høyreekstreme, rasistiske og voldelige. Foto: facebook.com.
Foto : facebook.com

Voldelige og rasistiske

. Generalsekretær i styret i Rød Ungdom, Seher Aydar, sier til utrop.no at man må ta gruppen og dets formål på alvor.

– Norwegian Defence League er jo søskenpartiet til English Defence League. Begge bruker samme strategi, nemlig å mobilisere i voldelige miljøer.

Hun mener NDL har et soleklart høyreekstrem og rasistisk budskap.

– Vi ser at mange av medlemmene er folk som har vært med i nynazistiske miljøer. Noen av har bakgrunn fra volds- og hooliganmiljøer og er egentlig ikke så politisk engasjerte, men lokkes av budskapet og gruppetilhørigheten.

Ingen ny “Benjamin”

Aydar sier man vil mobilisere mot NDL med klar beskjed til bevegelsen og deres likesinnede.

– Vi kommer til å si klart ifra at vi ikke kommer til å tolerere vold og rasisme i Oslos gater, og at vi får nye Benjamin-saker i fremtiden. For det er det som vil skje hvis denne gruppen får spre sitt hatefulle budskap fritt.

Frykter du for grov vold mellom NDLs folk og motdemonstrantene?

– Selv håper jeg at det hele foregår fredelig for seg. Her er det viktigste å hindre rasistiske grupper som NDL med å nå frem til folk.