Hånet MGP-vinner

Fungerende statsråd i Barne-, likestillings og inkluderingsdepartementet, reagerer kraftig på varaordfører Rita Ormbostads nedsettende kommentarer på Facebook i forbindelse med Stella Mwangis Grand Prix-seier.
Foto: wikimediacommons.com
Varaordfører Rita Ormbostad (H) i Aure i Møre og Romsdal skal ha uttalt seg i svært uheldige ordelag om den norske Melodi Grand Prix-vinneren Stella Mwangi.
Kommentarer som «Gi mæ sama, isbjørna å moskusa! Æ syns d e d vi ska sæll, å itj at vi har åpne asylmottak!!!!» og «Ska kvæss mæ et spyd å handel bongotrommå t dusseldorf!» på varaordførerens private Facebook-side har skapt sterke reaksjoner, skriver nettstedet kjendis.no.
Uansvarlig
– Jeg tror jeg har hele Norge med meg i at dette er en type holdninger vi må ta meget sterk avstand fra, sier Tora Aasland (SV) til Dagbladet.
Hun er for tida fungerende statsråd i Barne-, likestillings og inkluderingsdepartementet, og reagerer kraftig på varaordfører Rita Ormbostads nedsettende kommentarer på nett i forbindelse med Stella Mwangis Grand Prix-seier.

Aasland hevder varaordførerens uttalelser er direkte farlige.

 – Slike uttalelser sprer seg så lett, særlig i sosiale medier. Dette må vi slå ned på og bearbeide, så slike holdninger ikke sprer seg, sier hun.

Var ment som en spøk

Varaordføreren selv sier til Tidens Krav at utageringen på nett ikke har noe med rasisme å gjøre.

– Uansett mener jeg at det urnorske selger mer enn en sang som har afrikanske tendenser.

Unnskyldningen om at det hele var en spøk, holder ikke for likestillingsombud Sunniva Ørstavik. Hun understreker at man bør være ekstra varsom med ting man legger ut på nettet.

– Folkevalgte skal være forbilder og politikere har et spesielt ansvar. Vi snakker om en person med en framskutt posisjon i samfunnet, sier Ørstavik til nrk.no 
Også ordfører Ingunn Golmen (Sp) har bedt sin underordnede være mer forsiktig.
– Jeg ba henne legge ut en beklagelse. Når man har en posisjon eller et verv skal man tenke nøye over hva man legger ut på sosiale medier. Det er viktig å være litt føre var, sier hun til Tidens Krav.