Tar opp koranbrenning og jihadisme

Fahad Qureshi sier til Aftenposten at kvinner og menn ønsket å sitte adskilt på møtet
Foto: Kjetil Hegna
16.-18. april er det klart for ny fredskonferanse i regi av IslamNet
0Shares
Skandinavias andre islamske fredskonferanse går av stabelen i Oslo under påskehelgenen. Konferansen vil finne sted på Sentrum Scene.
Ifølge en pressemelding fra arrangøren IslamNet vil temaer som ytringsfrihet kontra religionsfrihet, samt terrorisme og jihad tas opp under konferansen.

– Formålet er å oppklare misoppfatninger om en religion, som har mer å by på enn det man normalt sett hører gjennom mediene. Ofte debatteres muslimer og islam, men det er ikke like ofte man får høre muslimers egne synspunkter og meninger, sier leder for IslamNet, Farhad Qureshi, i en pressemelding.

Viktig å hindre radikalisering

Trenden i enkelte miljøer å stemple muslimer som ekstremister og dermed isolere dem fra storsamfunnet mener IslamNet ikke er dialog, og hevder virker mot sin hensikt da dette kan føre til virkelig radikalisering, særlig av unge.

– Noe av det siste vi ønsker er en radikalisering i Norge og at ungdom lar seg tiltrekkes av folk som hyller terror. For å forebygge dette har vi lagt til rette for åpen dialog om forskjellen mellom terrorisme og jihad, sier han videre i pressemeldingen.